hallo ik heb een update gedaan met media creation tool van de site microsoft ik heb nu versie 15063 build 15063.maar microsoft Edge werkt niet kan niet scrollen en geen feed openen wat is er fout.wie kan mij helpen.
gr theeke
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
hoe ga je te werk om de Microsoft Edge browser terug werkende te krijgen ...
en dit zonder een herinstallatie ...indien het terug plaatsen van een herstelpunt niet helpt !

open het configuratiescherm ...kies opties voor verkenner .
kies de tap "weergave " scrol naar "verborgen mappen , bestanden en stations weergeven "
zet dit vinkje aan en bevestig deze keuze met toepassen en ok .

open nu de C:\gebruikers\eigen naam\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe
*verwijder de gehele map "Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe"

rechts klik op start nu en kies opdrachtprompt ( adminstrator )
type " powershell " ( zonder haakjes ) en druk op enter ...

geef dan deze volgende opdracht in ....
Get-AppXPackage -AllUsers
-Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage
-DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}

en klik op enter...

herstart je systeem ...en de edge zou nu weer te gebruiken moeten zijn !

hier onder zie je een afbeelding van de powerschell met de opdracht om de edge te herstellen ...

88b47764dc-Ashampoo_Snap_2016.02.08_13h27m06s_001_.png
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
indien bovenstaande u niet verder helpt dien je het onderstaande te doen " anders niet " !

Herinstalleer de Microsoft EDGE Browser

stap 1.

zorg er eerst voor dat de verborgen Windows mappen weer gegeven worden !
rechts klik op start en kies Configuratiescherm ...
klik in het Configuratiescherm op “ opties voor Verkenner “
open de tap “weergave “
en zet het vinkje aan bij “verborgen bestanden :mappen en stations weergeven..
bevestig dit met toepassen en ok

stap 2.

ga nu naar de locatie waar normaal gezien de edge browser vermeld staat op de C
ga naar
C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge.exe
indien er hier de MicrosoftEdge.exe aanwezig is dan kun je deze ook vanaf hier opstarten ...
maak deze daarna terug vast aan je taakbalk .
**Maar indien je deze niet vanaf hier kunt opgestart krijgen dan dien je verder te gaan met het herinsalleren van de edge browser ...

dan ga je vervolgens naar C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe en verwijder je de gehele map “Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe”
**waar %username% vermeld staat staat dus je eigen gebruikers naam !

neem er nota van dat het verwijderen van deze map zijn tijd in beslag neemt ..
neem er ook nota van dat er 2 of 3 bestanden in deze map niet verwijderd zullen worden en dat deze enkel onder de administrator kunnen gewist worden ....klik hier gewoon op ok en sla het wissen van deze 2-3 bestanden over of hernoem de gehele map naar “Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.old“

stap 3.
herstart je computer en start de opdrachtprompt op als zijnde de administrator !
geef de opdracht C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe" "Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.OLD en klik op enter.

*herhaal nogmaals deze opdracht !!
C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe" "Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.OLD en klik op enter.

de bedoeling dat we deze opdracht 2x herhalen is om er zeker van te zijn dat deze dus niet meer gevonden word doordat deze dus hernoemt werd .

stap 4.
nu de Microsoft Edge vewijderd is van je systeem dienen we deze te herstellen ....
Windows 10 heeft de Edge dan ook nodig (besluit je om de edge niet te herstellen dan zul je snel bemerken dat meerdere toepassingen niet meer te gebruiken zijn ....)
we gebruiken hier de PowerShell om de Edge te herstellen ..
type in het zoekvenster “PowerShell” ( zonder haakjes ) rechtsklik hier op en start deze op als administrator ..

stap 5.
geef vervolgens de 3 opdrachten in vermeld hier onder ...
*neem er nota van dat je na elke opdracht op enter dient te klikken ...
*neem er ook nota van dat je in de opdrachten het woord “users” vervangt door je eigen naam .
*de in te geven opdrachten zijn ..

1- Type cd c:\ *klik op enter
Directory Changes to: PS C:\>

2- Type cd users *klik op enter
Directory changes to: PS C:\users>

3- Type cd %username% *klik op enter ((vervang %username% door je eigen gebruikers naam ))
Directory changes to: PS C:\users\**je eigen gebruikersnaam

stap 6.

kopieer en plak deze opdracht in de PowerShell.

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}

klik vervolgens op enter en wacht geduldig tot de bewerking gedaan is ...
nadat deze gedaan is kan en mag je de PowerShell afsluiten .....

stap 7.
Herstart de computer en de Edge Browser is opnieuw aanwezig en te gebruiken ...


stap 8
indien blijkt dat je bij stap 6 een foutmelding krijgt te zien zoals :
het systeem kan het pad niet vinden omdat deze dus niet bestaat !
in dat geval ga je naar C:\Windows\SystemApps en hermoem je de map Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe naar Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe .old
*open vervolgens een sfc /scannow( administrator ) laat deze scan gebeuren ...
start nadien de edge browser op er is 50% kans dat deze nu werkt ...
indien deze nog steeds niet werkt start je wederom een opdrachtprompt (administrator ) op
geef de opdracht :

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}


start daarna de edge browser op deze zou nu zonder problemen te gebruiken moeten zijn ..







***dit is een vertaalde versie van het orgineel ...
dit orgineel vind je hier : http://www.techtantri.com/how-to-reinstall-microsoft-edge-browser/

deze vertaling werd zonder behulp van een vertaal machine aangemaakt .... door mezelf ..Qtex
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
de opdracht is correct ...jij heb iets niet juist gedaan vermoed ik zo ...
je dient eerst de opdrachtprompt (administrator) te starten ....vervolgens type je dan powershell en je klikt op enter..
je zou dan PS C: \Windows\system32> vermeld moeten zien
hier dien je dan stap 5 te volgen ...
*na stap 5 neem je stap 6 en 7

*de opdracht is correct (zelf juist getest )
zie afbeelding hier onder ..
fe27cc06ee-Ashampoo_Snap_2017.04.13_22h36m01s_005_.png


**noteer dus wel dat de map edge verwijderd dient te zijn dit werd eerder vermeld in stap 2 en 3
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
als de opdracht correct werd uitgevoerd en je herstart je systeem om daarna de edge te kunnen gebruiken dan zal de edge iets langer nodig hebben de eerste keer dat je deze opstart ...
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
succes ermee.. doe staps gewijs wat er vermeld staat en het kan haast niet mis gaan tenzij je de opdrachten ga overtypen en wellicht een spatie vergeet te plaatsen !
 
ik krijg bij adminstrator windows powerschell te zien ps c:\users cd cd%username.
set-location A positional parameter cannot be found that accepts argument %username% at line:1 char:1+cd cd %username% +categoryinfo invaledArgument : set-location parameterbindingException+fullyqualifiedErrorld:positionalparameterNotfound,microsoft.powershell.commands.setlocationcommand
ik weet niet wat er fout gaat maar doe alles volgens de beschrijving .
gr theeke
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
blijkbaar toch niet ..
start je rechtstreeks vanaf powershell op dien je zeker de powershell(admin) te gebruiken ..
start je op vanaf de opdrachtprompt (administrator)dan dien je dus eerst de powershell in te geven en op enter te klikken
eenmaal je dus de Powershell tevoorschijn heb gehaald staat er dus PS C:\Windows\system32>
nu geef je de opdracht cd c:\ in en klik je op enter ....
je zie dan PS C:\> vermeld staan en hier dien je dan cd users in te geven en op enter te klikken ...
je zie nu dat er PS C:\users vermeld word ...geef nu cd en je eigengebruikersnaam in bv : cd theo en je klikt weer op enter ..
er verschijnt nu PS C:\users\theo en hier dien je nu de opdracht Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose} te plakken en op enter te klikken ....
 

Qtex

Beheerder
Forumleiding
Admin
ik krijg bij adminstrator windows powerschell te zien ps c:\users cd cd%username.
ik weet niet wat er fout gaat maar doe alles volgens de beschrijving .
gr theeke
je was er bijna ...eerder in de uitleg (bericht #3) staat duidelijk dat je %username% diende te vervangen door je eigen naam ...
dus jij zou ps c:\users\theo moeten zien .. waarna je dus de opdracht om de edge te herstellen ingeeft ...
 
Bovenaan Onderaan