Gebruikersaccountbeheer

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tuts

Oprichter
Forumleiding
Admin
Het Gebruikersaccountbeheer (UAC, User Account Control ) is voornamelijk bedoeld om Vista tegen u te beschermen. En ook al bent u ingelogd met administratorrechten, dan nog wordt u regelmatig lastiggevallen door een boodschap die door Gebruikersaccountbeheer gegenereerd wordt. U gaat mogelijk gevaarlijke dingen doen en dat mag eigenlijk niet... Dat is lastig, zeker als u de enige gebruiker van de computer bent.

Deze registerhak lost dit probleem op:

Open de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\Policies\ System\.
Dubbelklik op de DWORD-parameter ConsentPromptBehaviorAdmin die standaard de waarde 2 heeft (= de UAC-meldingen laten zien). Als u 0 invult, wordt u niet langer gehinderd door de vertragende UAC-boodschappen. U bent dan als het ware gepromoveerd tot een echte beheerder. U hoeft de pc niet opnieuw op te starten, want Vista pikt deze registerhack meteen op. Vista zal opeens een stuk spontaner reageren op de systeemveranderingen die u aanbrengt. En intussen is het Gebruikersaccountbeheer voor de gewone gebruikers nog steeds actief!

Uitvoeren > msconfig > Hulpprogramma's: daar kan je het ook uitschakelen. Is niet zo omslachtig imo.

Lukt ook via configuratiescherm -Beveiligingstatus van deze computer controleren - onder beveiligingsinstellingen kunt u Gebruikersaccountbeheer in & uitschakelen.
 

Antwanneke

Medewerker
Forumleiding
uac is het eerste toch wat een weldenkend mens uitzet zeker? ze doen precies of er zit een 5jarig kind aan de pc die moet gecontrolleerd worden! qua big-brother-gehalte kan dat wel tellen vind ik!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan