cve

Medewerker
Forumleiding
Alcatel Idol 4 Pro

Inleiding
Alcatel gaat een nieuwe variant van de Idol 4 op de markt brengen, maar heel veel is er nog niet over geweten, maar wel al genoeg om er een korte review over te maken. Bij chipset ga ik wel wat over laten, maar de klokken luiden in de richting van een Qualcomm Snapdragon 820, al is dit nog niet bevestigd. Alcatel gaat hier een heel snelle telefoon op de markt brengen, door deze super krachtige processor en 2GB RAM is voldoende om Windows 10 mobile heel vlotjes te laten draaien, al was het wel leuker geweest als Alcatel niet had geknepen op dat vlak en er zoals de meeste merken in hun vlaggenschepen er 3 of 4GB RAM in proppen. Maar het is een Windows phone , dus zal dit wel vlotjes lopen allemaal. Wanneer dit toestel te koop komt en of het naar de Benelux komt is nog niet geweten en het prijskaartje dus ook nog niet.

Scherm
Deze Phablet komt met een 6” op 1920x1080 pixels wat neer komt op een vrij magere 367PPI en dit voor een Full HD scherm .

Camera’s
Op camera gebied komt de Idol 4 pro niets te kort, achteraan komt deze met een 20MP camera waar er verder niets is over geweten en de frontcamera is op papier een 9MP camera, wat een beetje raar is en dus hoogstwaarschijnlijk 1 van de gebruikelijke 8MP camera’s zal zijn. Of het moet een totaal nieuwe 9MP camera zijn.

Chipset
De Idol 4 Pro komt dus hoogstwaarschijnlijk met een Qualcomm snapdrgon 820, maar dit is nog niet zeker. Dat komt in een Quad core configuratie op een Adreno 530 met 2GB RAM en terug een rare 56GB intern geheugen. Normaal zou dat 64GB moeten zijn. Ook terug een besparingsplan van Alcatel.

Batterij
Niet meegedeeld.

Specificaties

https://gfxbench.com/device.jsp?ben...=dx&D=Alcatel+6071W+Idol+Pro+4&testgroup=info
 
Bovenaan Onderaan