02/03 : "Klanten van De Post zijn enige verliezer"

Status
Niet open voor verdere reacties.
Zo'n 2.000 personeelsleden van De Post hebben in Brussel betoogd. De Post is maandag ook begonnen aan een driedaagse staking. "De staking wordt goed opgevolgd", aldus de vakbonden. De directie van De Post vertelt iets anders.

Het personeel van De Post is het niet eens met de herstructureringen die de directie wil doorvoeren in het bedrijf. "In de verdeelcentra staakt 80 procent van het personeel. Gewone post is er vanmorgen nauwelijks rondgedeeld", vertelt Lieve Vanoverbeke van het ACV. "Komende nacht en morgennacht staken respectievelijk de sorteercentra en de transporteurs. Ook dan zal de dienstverlening verstoord zijn."
9 op 10 open

De directie ontkent die goede opvolging. "In Antwerpen en Limburg is 61 procent van de brieven rondgedeeld, in Oost- en West-Vlaanderen iets meer dan 50 procent", zegt Piet Van Speybroeck. Volgens hem zouden ook negen op de tien postkantoren geopend zijn.
Ook met de kranten waren er minder problemen dan verwacht. De drie grote krantengroepen stuurden hun kranten dan ook rechtstreeks naar de postkantoren en niet naar de verdeelcentra.
'Rampzalig'

Ondertussen krijgt de staking heel wat kritiek. Volgens zelfstandigenorganisatie Unizo is het rampzalig voor de bedrijven. "Dit was de enige manier die we konden gebruiken om de aandacht te krijgen die we nodig hadden", reageert Jozef De Doncker van de ACOD.
Ook postbaas Johnny Thijs is niet tevreden. Volgens hem is er maar één verliezer "en dat zijn de klanten van De Post". "Bovendien zullen we die klanten hard nodig hebben na de liberalisering van de postmarkt. De uitdagingen zijn erg groot. Zonder een andere manier van werken is er geen toekomst voor dit bedrijf."
Vernieling

De betoging in Brussel verliep niet zonder incidenten. In het postkantoor van het station Brussel-Noord, dat maandag wel geopend was, brachten een dertigtal betogers vernielingen aan.

Bron:GVA

SIMBA
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan