Unchecky

Unchecky 2019-06-04

Je moet Lid zijn om te kunnen downloaden

Bij het installeren van gratis software krijg je vaak toolbars en andere programma's meegeleverd waar je helemaal niet op zit te wachten. Het betreft namelijk software die extra reclame aan je browser toevoegt (Adware). Soms gebeurt dat ongevraagd, maar meestal is de maker van de gratis software wel zo vriendelijk om te vragen of de software geïnstalleerd mag worden.

Dat gebeurt via een vinkje dat (helaas) in vrijwel alle gevallen al standaard aangevinkt staat. Niet verwonderlijk, want de maker van de gratis software wil zo nog iets aan zijn producten verdienen, maar wel vervelend, want als je even niet uitkijkt klik je door en staat de ongewenste reclame-software op je PC. En zie deze er dan maar eens af te krijgen, want dat valt meestal niet mee.

Unchecky is gratis software (maar dan zonder reclame) dat je helpt deze extra reclame-software te weren. Dat doet het bijvoorbeeld door alle vinkjes bij de software die je installeert standaard uit te zetten. Maar ook door een waarschuwing te geven als er ongevraagd software wordt geïnstalleerd of als er in je browser instellingen wordt gerommeld.

Je krijgt dan de volgende melding: "You are about to install a potentially unwanted program. Are you sure you want to proceed?".
  • Leuk
Waarderingen: Schuifmuis
Auteur
Tuts
Gedowload
25
Weergaven
602
Geplaatst op
Laatst ge-update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer Downloads van Tuts

Bovenaan Onderaan