TOR browser

TOR browser 11.5.1

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
Tor is een afkorting van The Onion Router – vandaar de ui in het oude logo, dat enkele versies geleden een moderne look kreeg aangemeten. Tor is een wereldwijd netwerk van servers dat aanvankelijk werd ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse marine. Het netwerk was eerst enkel bedoeld om anonieme communicatie op het internet gemakkelijker te maken voor zowel militaire organisaties als politieke en religieuze dissidenten. Nu is Tor een non-profit organisatie die zich vooral richt op het onderzoeken en ontwikkelen van online privacytools.

Naamloos.png


Het Tor-netwerk verbergt je identiteit door je internetverkeer om te leiden langs verschillende Tor-servers (of ‘nodes’). Je data wordt versleuteld en dan over de verschillende nodes gestuurd, waar de verschillende encryptie-lagen stuk voor stuk ontsleuteld worden, tot de data uiteindelijk ‘kaal’ op zijn bestemming is. Met dit systeem kan jouw online verkeer niet naar jou worden herleid. Dit is ook waarom Tor een ui als logo heeft: Tor werkt met verschillende lagen bescherming, net zoals een ui verschillende lagen heeft. Iedereen die de data toch probeert te volgen, ziet alleen verkeer afkomstig van willekeurige knooppunten op het Tor-netwerk. Jouw computer is dus niet te vinden.
Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11
64 bit

Naamloos2.png


Om toegang te krijgen tot het Tor-netwerk, hoef je alleen de Tor-browser te downloaden. Alles wat je binnen die browser doet, gaat automatisch via het Tor-netwerk. Je hoeft verder geen bestanden te installeren of instellingen te veranderen: met de Tor-browser kun je gelijk aan de slag.


Een nadeel van het systeem van Tor is de vertraging die het veroorzaakt. Je gegevens worden langs meerdere ‘nodes’ omgeleid, zodat alle data geanonimiseerd kan worden. Hierdoor is je internetverbinding vaak een stuk trager dan je gewend bent.
  • Leuk
Waarderingen: victorman
Auteur
stallion
Downloads
48
Weergaven
920
Eerste uitgave
Laatste update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer items van stallion

Laatste updates

  1. versie 11.5.1

    Windows + OS X + Linux Update Firefox to 91.12.0esr Bug 41049: QR codes in connection settings...
  2. versie 11.0.15

    Update Tor to 0.4.7.8
  3. versie 11.01.14

    This version includes important security updates to Firefox. Tor Browser 11.0.14 updates Firefox...
Bovenaan Onderaan