AS SSD Benchmark

AS SSD Benchmark 2.0.7316.34247

Enkel Leden kunnen Downloaden, maak je gratis Lid.

 
ssd.jpg


De AS SSD-benchmark bepaalt de prestaties van solid-state drives (SSD). De tool bevat zes synthetische en drie kopieertests.

De synthetische tests bepalen de sequentiële en willekeurige lees- en schrijfprestaties van de SSD. Deze tests worden uitgevoerd zonder de cache van het besturingssysteem te gebruiken. In de Seq-test meet het programma hoe lang het duurt om een 1 GB-bestand te lezen of te schrijven. De 4K-test bepaalt de lees- en schrijfprestaties voor willekeurig geselecteerde 4K-blokken. De 4K-64-Thrd-test komt alleen overeen met de 4K-procedure dat de lees- en schrijfbewerkingen worden verdeeld over 64 threads. Voor SSD's met Native Command Queuing (NCQ) moet deze test verschillen laten zien tussen de IDE-bedrijfsmodus, waarbij NCQ niet wordt ondersteund, en de AHCI-modus. De extra compressietest kan de prestaties van de SSD meten, afhankelijk van de samendrukbaarheid van de gegevens. Dit is vooral belangrijk voor controllers die compressie gebruiken om de cel prestaties en levensduur van de cel te verbeteren.

In de eerste drie synthetische tests en de compressietest is het testbestand 1 GB groot. Ten slotte wordt de toegangstijd van de SSD bepaald, waarbij de toegang tijdens het lezen wordt bepaald over de gehele capaciteit van de SSD (volledige slag). De schrijftoegangstest wordt echter uitgevoerd met een testbestand van 1 GB.
De Tool is slechts enkele honderden kilobytes groot en gratis te gebruiken en hoef je niet te installeren.

Besturingssystemen: Windows 7, Windows 8, Windows 10
Auteur
Tuts
Downloads
24
Weergaven
635
Eerste uitgave
Laatste update
Beoordeling
0.00 ster(ren) 0 beoordelingen

Meer items van Tuts

Bovenaan Onderaan