Hardware UDP poort 32100 blokkeren bij ICAMI Webcam

Status
Niet open voor verdere reacties.
Goede morgen
Gebruik een volgens de consumentenbond onveilige ICAMI camera met het programma CAMHI.
Volgens de consumentenbond moet ik de UDP 32100 poort blokkeren om deze veilig te kunnen gebruiken.
Weet iemand hoe dit moet?????????
Met vriendelijke groet
 
Ik denk dat men bedoelt dat je die poort op de router waarmee de camera verbonden is moet blokkeren... Die camera is waarschijnlijk wireless dus via WiFi verbonden met je netwerk, nietwaar ?

Dus moet je in de interface van je router die poort blokkeren. Hoe, dat is voor elk type router anders. Zet dit je al op weg ?
 
Heb dat betreffende artikel ook ff gelezen, maar het is vrij onduidelijk.
Wij adviseren deze risicovolle camera’s niet meer te gebruiken, tenzij je weet hoe je de juiste internetpoort in je camera kunt blokkeren (UDP-poort 32100). Daardoor kun je alleen nog van binnen je eigen wifinetwerk contact maken met de camera.

Het is zo dat je via internet nooit zomaar met eender welk apparaat binnen je eigen Wifinetwerk een verbinding kunt maken. Dat kan niet. Tenzij via port-forwarding. Maar dat gaat bij de meeste mensen niet geconfigureerd zijn. Dus die bewering slaat eigenlijk nergens op.

Tenzij die camera die poort gebruikt om verkeer naar buiten te sturen. Dat wil je eigenlijk zowiezo niet. Maar ik zou er niet van verschieten als ze zoiets doen om dan die beelden via een website te kunnen bekijken. Allemaal zeer onveilig dus.

Welke Internet Provider gebruik je? Ik weet niet of je zoiets in de modem/router van je ISP kan instellen. Met een eigen router/firewall ertussen gaat dat wel...
 
Hallo, ik heb Ziggo en gebruik een eigen router (TP-Link Archer 2) achter het UBEE EVW 3200 router van Ziggo. Compleet uitschakelen in de TP kan wel, maar appart een poort uitschakelen gaat niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan