Status
Niet open voor verdere reacties.

Ivan

Oprichter
Forumleiding
Admin
De belangrijkste verschillen en hun gebruik in Desktop en Laptop Pc’s .
Ben je op zoek naar een nieuw toestel of overweeg je jouw ‘oude’ Pc een extra boost te geven, dan is een SSD inbouwen een eerste keuze. Een tweede mogelijkheid is je RAM-geheugen uit te breiden - naar 8 GB bijvoorbeeld, want Windows houdt van veel Ram. Een derde – minder voor de hand liggende keuze – mogelijkheid is de processor (CPU) te vervangen. Bij de aankoop van een nieuw toestel zijn, wat onderdelen betreft, moet je de hoger genoemde drie in het oog houden. Gewapend met een beetje kennis ter zake zal je dus snel een goede keuze kunnen maken. Wist je bijvoorbeeld dat een i7-processor van Intel niet altijd beter is dan een i5? De processor en ook het Ram-geheugen staan, in de computerwinkel, altijd vermeld op het prijskaartje bij de computer. Zelfs een volslagen computerleek weet dat er zoiets bestaat als een Core-i en dat een i7 beter zou zijn dan een i5 of een i3.

Het is belangrijk een onderscheid te maken in CPU’s tussen Laptops en Desktops. Hoewel hun processors de zelfde namen krijgen hebben ze verder niet zo erg veel met elkaar te maken. Zoek je naar een Desktop, dan is de i7 wel degelijk de krachtigste processorreeks, want er zijn er nogal wat i7’s met verschillende karakteristieken. In de klassieke Desktop computerkast is de i7 wel altijd een quadcore-processor. Die is uitermate geschikt voor wie bv aan videobewerking wil doen of zware games wenst te spelen. Tenzij je zelf heel duidelijk weet waarvoor je een i7 nodig hebt, is een i7 dikwijls van het goede te veel, wat de verkoper ook moge beweren.
i5 voor power Een computer met een i5 is stukken goedkoper dan de i7 variant. De i5 processors zijn ook quadcores. Hoewel de i7 iets anders werkt dan de i5, merkt de gewone gebruiker er echt niets van. Zelfs voor zware games is een i5 echt wel altijd krachtig genoeg, zeker als er veel Ram-geheugen bij aanwezig is. Wat de i3 betreft; deze zijn altijd dual-cores! Zelfs voor zware office-programma’s of beeldbewerking volstaat een i3 ruimschoots. Een i3 is in de regel altijd minder krachtig dan een i5. Per reeks - i3, i5 en i7 - kan je de processors altijd vergelijken door te letten op de kloksnelheid, uitgedrukt in GHz. Hoger is uiteraard sneller en dus beter.
Opgelet voor de U Suffix Laptops volgen de zelfde redenering als Desktops, doch er is een groot verschil. Niet iedere i7 in een Laptop is een quadcore! In de regel moet je zeer goed oppassen voor een Laptop met i7! In een z.g. krachtige laptop zit vaak een i7-5500U. Die U-suffix wil zeggen dat de processor energiezuinig is en daarom worden slechts twee cores aangesproken!
Kijk je naar de prijs-kwaliteit, dan kies je voor een Laptop best altijd voor een i5. De i7 variant van een vergelijkbare Laptop heeft bijna altijd een U suffix achter de naam. Hoewel de i5 trager is dan de i7, zal je alléén het verschil merken in je portefeuille. De i3’s in Laptops zijn net als bij de Desktops de goedkopere, zwakkere variant, maar toch goed geschikt voor Office, surfen en mailen.
Met de tabel hierna (voor de vierde generatie Haswell) kan je bepalen wat voor soort chip het betreft door het ‘suffix’ na het modelnummer te controleren - de Core i5-4200U, bijvoorbeeld, is meestal bestemd voor zuinige Ultrabooks. De kloksnelheid wordt vermeld en ook de GPU. De term Hyper-Threading is een complexe techniek in een processor die ervoor kan zorgen dat één processor niet 1 maar 2 taken tegelijk kan uitvoeren en de GPU is de Graphic Processor Unit.

core.jpg
 
ik wil mijn desktop sneller maken maar hoe en wat moet er dan in of erbij en of het samen werkt hoofdzakelijk doen we fotobewerkingen etc
asus desktop pc k30ad_31ad_m51ad series
intel(r)core(tm) i5-4440 cpu@3.10ghz
ram 8gb 64 bit (asu16d3lu1kbg/8g m51ad-nl001s 8GB 2rx8 pc3L 12800u )
 
Uiteraard kun je gaan investeren in een snellere PC, maar als fotobewerken het zwaarste is wat je doet, volstaat een i5 4440 prima.
Deze cpu heeft een grafische chip aan boord die mogelijk gebruikt wordt. Misschien is er daarom geen losse grafische kaart in de PC aanwezig. Mogelijk zijn hierdoor de grafische specificaties niet voldoende voor het fotobewerken op professioneel niveau.

In dat geval is het beter en goedkoper om een losse goede grafische kaart bij te plaatsen als hiervoor de ruimte is in de pc, dan een upgrade te doen naar een betere / snellere processor.

Wil je toch een snellere processor, zal je op de Socket moeten letten die op het moederbord aanwezig is. De huidige processor gebruikt een LGA 1150 Socket.
Je zou dan kunnen upgraden naar een i7-4790K op 4 GHz kunnen gaan.
Ik vind dit de investering niet waard tenzij je in de toekomst wilt gaan gamen, maar ook dan zullen de grafische specificaties met deze i7 laag zijn.



Koop als de ruimte ervoor aanwezig een grafisch kaartje met zo'n 4 GB GDDR3 geheugen van rond de 100 euro in de aanbieding en je bent beter af als je momenteel de grafische faciliteiten van de cpu gebruikt.

Als je de ruimte hebt, is dit een aardig ding voor de toepassing die jij gebruikt https://www.alternate.nl/ASUS/GT730-4GD3-Grafische-kaart/html/product/1154739?lk=9373
Uiteraard kan het beter, maar daar hangt dan weer een prijskaartje aan. Vraag is of de hogere prijs die betaald wordt dan ook gebruikt wordt.
 
Waar loop je dan tegenaan?
Alles uit opstarten gehaald wat niets met de drivers of virusscanner heeft te maken?
Alles wat mee opstart en wat niet nodig is gebruikt resources.

Een i7 is voor fotobewerking een betere keuze maar als je die i5, wat een vrij snelle CPU is, gaat vervangen dan heb je ook een nieuw moederbord en geheugen nodig wil je er wat van gaan merken.

Een SSD heb je al?

En waarom een grafische kaart?, die voegt niets toe bij foto bewerken.
 
waar ik tegen aan loop is dat het programma af en toe vastloopt dus dacht ik dat er een snellere cpu of grafische kaart of meer geheugen beter was en was benieuwd wat er van gedacht werd werk nu met psp x7 en net als skippy zegt het is het niet waard om naar de i7 te gaan
 
Je lost niets op met nieuwe hardware als iets vastloopt, dat is voor 99% een softwarematig probleem.
En de opstartitems?
SSD?

Je bent niet echt scheutig met antwoorden......

Kijk met eventvwr.exe wat het probleem veroorzaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan